zondag 26 maart 2017

Kunst!

We verrijken onze wereld terug een beetje meer en dompelen ons een tweetal weken onder in de verschillende kunststromingen. Om ons project een krachtige start te geven trokken we naar de kunstgalerij van Sabine Van Paemel in Leke. We gingen naar huis met heel wat nieuwe indrukken en een ton aan ideeën. Mevr. Van Paemel, zelf een kunstenares, gaf ons ook elk een zwart-wit schets van haar schilderijen mee die we zelf mochten inkleuren. Op dinsdag bezochten we het Delvauxmusuem en leerden dat Paul Delvaux veel hield van treinen en stations, omdat hij vroeger graag stationschef wilde worden. Een tweetal kleuters gaf aan dat ze ook wel graag kunstenaars wilden worden later :-). Talent genoeg in de klas, zoals u snel zal zien.


In de kunstgalerij...




















In het Delvauxmuseum






Woordjes stempelen over het thema



Mijn eigen schilderspalet



Cirkels van Kandinsky schilderen...



...en kleven!



"Wat die Kandinsky kon, kan ik ook", dacht Caitlyn. En ze schilderde een schilderij van meneer Kandinsky na. Het mag gezien zijn!



"De schreeuw"


Aan de slag met Mona Lisa





Natuurlijk moeten we ook beeldhouwwerkjes maken. Kunst is niet enkel schilderen!






Groepswerk pointellisme


We schilderen een echte, valse Mondriaan op de deur van de klas!



De kleintjes maakten Mondriaan-composities met blokken 






Helaas zijn er geen beelden van de "zware" action painting, daar de juf even 10 handen nodig had.






Een prachtige dag om een superleuke twee weken af te sluiten. Waar breng je die door? In de duinen natuurlijk! We zitten al een hele winter binnen en vinden het super om terug zand tussen onze tenen te voelen!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten